Groeit je bedrijf?

Groeit je bedrijf? Gefeliciteerd, wat een goed bericht. Dat is wat je van het begin af aan al wilde. Genoeg klanten om een mooi salaris te generen. Dus nogmaals gefeliciteerd. Of voelt het niet als een overwinning. Is je gezin ook nog zo blij met die groei? Heb je genoeg werk om personeel te willen, maar geen idee waar je dat van moet betalen?

Op dat punt komt, als het een beetje goed loopt, elke zelfstandige. Dan komt de grote vraag, ga je geen werk meer aannemen of ga je iemand in dienst nemen? Klein blijven of door groeien? Ontzettend moeilijk om die beslissing te nemen, want het neemt ook heel wat verantwoordelijkheid met zich mee als je personeel gaat aannemen.

Een aantal jaar geleden, toen de crisis goed vorm kreeg, werden alle werklozen de zelfstandigheid in geloodst. Iedereen in de WW was erg kostbaar dus dan moet je iets als overheid. Helemaal niet verkeerd, want er zitten heel wat innovatieve, ondernemende mensen bij die de stap naar het ondernemerschap nu wel durfde te nemen. Het was dat of geen werk. Wat had je te verliezen. Zo groeide de markt van ZZP’ers. Nog steeds enkel een term in de volksmond, want het is verder niks. Je bent privé persoon met een eenmanszaak en verhuurt je diensten aan een ander bedrijf. Inmiddels is de afkorting op veel manieren in gebruik. Het is zelfstandige zonder personeel, maar inmiddels zelfstandige zonder pensioen, zelfstandige zonder poen en jullie hebben er vast nog meer.

Zoals ik al zei zitten daar echt wel goede ondernemers bij die inmiddels een goede groei hebben doorgemaakt. Die groot genoeg zijn voor personeel, maar de financiële middelen hiervoor niet hebben. Zij kunnen dan een beroep doen op andere “ZZP’ers” om hen door te laten groeien tot een groter bedrijf met personeel.

Nu ben ik erg benieuwd of daar veel gebruik van gemaakt wordt. Ik kan me voorstellen dat er ook nog een gevoel van concurrentie is. Daarnaast is het weer zo’n dingetje met de VAR (verklaring arbeidsrelatie) of modelovereenkomst of is er alweer iets nieuws? Ze weten het bij de Belastingdienst zelf nog niet helemaal. Spannend dus.

Wij schreven al eerder over onze administratieve ondersteunende werkzaamheden voor diverse bedrijven. Zij kunnen hierdoor de groei met personeel nog even uitstellen. Hebben wel de nodige vrije tijd of extra tijd om meer omzet te genereren om eigen personeel te gaan aannemen. Gewoon even de adem om de groei verantwoord te kunnen maken.

Dus merk je dat je teveel vrije tijd moet inleveren dan je graag zou zijn? Of meer dan je familie zou willen zien? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie en een kennismakingsgesprek. We leveren administratief maatwerk dus er is weinig dat niet bij ons zal passen. Stuur een e-mail naar info@financielestabiliteit.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s