Kinderen en armoede

Ouders hebben de verantwoordelijkheid om er voor te zorgen dat een kind opgroeit met een bepaalde levensstandaard. De overheid heeft daarbij de taak om daarin te ondersteunen. Vaak moet er wel behoorlijk worden gezocht naar de mogelijkheden die er zijn.

Door (verborgen) armoede kan het zijn dat kinderen belemmerd worden in hun ontwikkeling. Zij krijgen vaak mee hoe de financiële situatie thuis is en gaan daar rekening mee houden. Een kind mag vanaf een bepaalde leeftijd natuurlijk wel worden duidelijk gemaakt dat niet alles wat een kind wil mogelijk is – dat geld voor alle inkomensklassen – maar het moet in de ontwikkeling niet de boventoon gaan voeren.

Hoewel de regels binnen de diverse gemeenten in Nederland sterk verschillen zijn er wellicht toch voorzieningen mogelijk. Denk daarbij aan deelname aan sportactiviteiten of zwemlessen. Vaak zijn er wel inkomensvereisten om in aanmerkingen te komen voor de diverse voorzieningen maar het loont de moeite om hier naar te kijken via bijvoorbeeld de internetpagina van de gemeente of er een telefoontje aan te wagen.

Als verdere tip loont het zich om eens te kijken op pagina’s op Facebook waar gratis speelgoed of spullen worden weggeven of waar je zelf speelgoed kunt aanbieden simpelweg omdat je kind(eren) het zijn ontgroeid.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s