Kwijtschelding

Rond deze tijd zijn de aanslagen voor de gemeentelijke belastingen en waterschapsheffingen weer opgesteld. Waarschijnlijk heeft u deze al ontvangen.

Als u in Limburg woonachtig bent is de kans groot dat beide heffingen door de BSGW in rekening worden gebracht. Er zijn in de regel verschillende betaalmogelijkheden: ineens, in twee keer of zelfs in meerdere keren. Het hangt natuurlijk van uw situatie af wat uw voorkeur heeft en wat mogelijk is. De een wil er snel vanaf zijn en kan het in een of twee keer betalen, voor de ander is het moeilijker en is een betaling in tien termijnen passender. Het is de BSGW of de gemeente die uiteindelijk bepaald of u in termijnen mag betalen. Ook bepalen zij uiteindelijk in hoeveel termijnen u mag betalen.

Kunt u het bedrag niet ineens betalen? Neem dan tijdig contact op met de betreffende instantie. U voorkomt daarmee dat u straks onnodig extra kosten in rekening gebracht krijgt. Daarnaast zorgt het ervoor dat u weet waar u aan toe bent, het geeft dus rust.

Het kan ook zijn dat uw inkomstensituatie dusdanig is dat het voor u onmogelijk is om tot betaling van deze belastingen over te gaan. U komt misschien in aanmerking voor kwijtschelding en het is zeker de moeite waard om te bekijken of dit het geval is. Omdat de regels per gemeente kunnen verschillen is het verstandig om op de website van de gemeente of BSGW na te kijken of u in aanmerking komt. Via de website van de BSGW kan er via een eenvoudig formulier kwijtschelding worden aangevraagd. De BSGW zal uw gegevens dan toetsen.

Vindt u dit te moeilijk of teveel werk? Neem dan eens contact met mij op om te kijken of ik daarin iets kan betekenen voor u.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s