Eenzaamheid

Als er sprake is van een laag inkomen en dat heeft als gevolg dat er minder goed kan worden rondgekomen, dan is er een vergroot risico op eenzaamheid. Bij het onderhouden van sociale contacten kan geld een rol spelen: op een terrasje gaan zitten of een uitstapje met de trein kosten geld. Maar ook het vermijden van een verjaardagsfeest omdat een het niet mogelijk is om een kado te kopen.

Uiteindelijk ontstaat er een cirkel waardoor contacten verwateren en uitnodigingen uitblijven.

Toch kan eenzaamheid ook met een lager inkomen worden voorkomen. In plaats van een terrasje met bekenden in de achtertuin of op het balkon samen wat drinken en dat bijvoorbeeld bij toerbeurt. Voor een treinreis zijn er mogelijkheden voor daguitstapjes met goedkopere treinkaartjes via bijvoorbeeld Blokker. Hiervoor kan door enkele euro’s opzij te leggen voor worden gespaard. Als de bestemming met de trein bekend is en de trip wordt met meerderen gemaakt dan is een groepsticket via de NS zeker de overweging waard.

En een verjaardagskado hoeft niet per definitie duur te zijn. Vrienden zijn vaak al blij dat je er al bent en in plaats van een duur kado kan met goedkope spulletjes van bijvoorbeeld de Action al iets moois worden samengesteld.

En zo zijn er toch mogelijkheden om contacten te blijven onderhouden, op uitnodigingen in te gaan en te voorkomen dat eenzaamheid een rol gaat spelen.

Advertentie

Een gedachte over “Eenzaamheid

  1. Pingback: Leger des Heils

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s