Opgelicht?!?! Kinderpuzzelmagazine

Dan komt er weer eens een telefoontje binnen. Ik heb blijkbaar al toestemming gegeven voor een eenmalige donatie. Er volgt een e-mail en of ik dan het geld even wil overboeken. Natuurlijk wil ik dat. Alles voor de kinderen die het moeilijk hebben. Dat is de bedrijfsfilosofie. Ik hang het niet aan de grote klok, maar doneer graag aan kinderen die het minder hebben.

Dan krijg ik desbetreffende e-mail binnen en een telefoontje erachter aan of ik even wil bevestigen. Nou, ik heb de e-mail gezien, maar deze gaat gewoon mee in de postbehandeling dus een reactie kan morgen verwacht worden. Even geduld.

Op het eind van de dag besluit ik toch de mail even te bekijken. Ik wil hem graag met jullie delen.

layout kinderpuzzelmagazine .png

En meteen bekroop me een raar gevoel. De factuur is excl. BTW. De BTW staat nergens vermeld. Er is geen ANBI nummer vermeld. Ik besluit wat te gaan googlen. En dan word ik pas echt nerveus. Effectief in Assen is niet te vinden. effectief.eu blijkt een website in aanbouw te zijn voor Dijkstra Bestratingen. Allerminst vreemd te noemen.

Dan pagina 2 van deze e-mail. Daarin wordt een bedrijf vermeld, zijnde Optica Media.

layout kinderpuzzelmagazine 2.png

Pas dan begin ik me te beseffen dat dit niet helemaal in de haak is. Wederom biedt Google wat angstige antwoorden Google. Vervolgens heb ik daarom besloten geen geld over te boeken, maar wel een antwoord op de e-mail te sturen.

Re layout kinderpuzzelmagazine .png

Hopelijk is dit het einde van dit verhaal voor €S. Voor jullie wil ik het een waarschuwing laten zijn. Maak nooit zomaar geld over, maar doe wat onderzoek. Tegenwoordig is het makkelijk zat om een bedrijf, organisatie of stichting na te trekken. Ik had meer onderzoek kunnen doen, zoals KvK enz., maar ik vond dat ik genoeg tijd hieraan had besteed. Mijn gevoel was bevestigd, klaar. Ik heb niet veel overtuiging meer nodig. Ik wilde mijn tijd liever besteden aan een blog om anderen hiervoor te waarschuwen.

Of ik heb vernomen op mijn e-mail? Nou, vooralsnog niet. Mocht dat veranderen, laat ik het zeker weten. Ik weet dus ook niet zeker of dit daadwerkelijk om oplichting gaat, daarom ook de vraagtekens in de onderwerptekst. Als iemand het bedrijf kent, dan hoor ik het graag.

Advertentie

6 gedachten over “Opgelicht?!?! Kinderpuzzelmagazine

 1. Hoi Es,
  Even melden op fraudehelpdesk.nl, daar staan meerdere van dit soort spookfacturen (wat het eigenlijk toch is).
  En goed dat je niet betaald hebt! Altijd even nakijken!

  Groetjes, Maaike

  Like

 2. Beste,

  Hier zelfde verhaal. Werd eerst gebeld dat ik in maart al een keer meegedaan zou hebben. Wat niet het geval is. Na telefonisch uitleg vragen over de website schijnt er geen duidelijk antwoord te zijn. Wel zegt M van Dijk dat het een nevenvestiging betreft met een uitgeverij. Na het lezen van je blog besloten niks meer mee te doen. Ook omdat het hele blad nergens te vinden is op internet.

  Voor anderen: wees gewaarschuwd en niks mee doen. Ga er een melding van maken bij fraudehelpdesk.

  Vriendelijke groet,
  Ron

  Like

  1. Ik kreeg gisteren en vandaag toevallig telefoon met zeer dreigende toon dat ik dit van internet moet afhalen. Ik heb verzocht op mijn e-mail te reageren aangezien die reactie is uitgebleven en dat ik niets mondeling wens te bespreken enkel schriftelijk. Ik zou bericht krijgen van diens advocaat. Ik zie overigens dat mijn blog maar liefst 7x vandaag in Kroatië is gelezen. Lees jij dit van uit Kroatië? Zo nee, dan gaan er bij mij alleen nog maar meer alarmbellen af. Ik haal het in elk geval niet weg, is juridisch geen reden voor. Ik beschuldig niemand, deel enkel mijn bevindingen en zet daar vraagtekens bij. Ron, je mag me jouw gegevens of melding doorsturen naar info@financielestabiliteit.nl. Altijd handig om iets aan dossiervorming te doen, mocht ik de heer van Dijk bij de rechter treffen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s