Hoofdelijke aansprakelijkheid afkopen

Voor een klant een enkele opdracht mogen doen. Geen structurele hulp maar wel een hele directe vraag. Om de wet op de privacy te waarborgen een hele korte uiteenzetting van de casus.

Scheiding, gezamenlijke schuld, ex betaalt niet. Geen casus die niet veelvoudig voorkomt. En geloof me, het is me nog niet eerder gelukt om tot een heel mooie afsluiting te komen. Zo zie je maar weer, dat ook ik afhankelijk ben van andere partijen en dat ik nooit iets kan beloven. Dat is ook wat ik de klant heb aangegeven. Het zal waarschijnlijk niets worden, maar het is het proberen waard.

Veel gerekend, veel bekeken, veel gesproken en veel bewijsstukken overlegt. Het resultaat liegt er niet om. De schuld is voor 50% kwijtgescholden aan de klant, onder zeer nadrukkelijke en zware voorwaarden, maar oh zo redelijk. Hiermee komt theoretisch genomen de hoofdelijke aansprakelijkheid te vervallen.

  • de kwijtschelding gaat pas van kracht als de laatste termijn voldaan is
  • de 50% dient binnen 60 maanden voldaan te zijn
  • de aflossing is hoog
  • er blijft een BKR-registratie code 3
  • het regresrecht is van toepassing

Om terug te komen op een eerder artikel “Wie wordt er nou beter van een schuldsanering?” Dit is een veel betere oplossing waarbij een einddatum in zicht is. Waarbij het moeilijk is, maar waarna je wel weet dat er na 5 jaar een oplossing is. Je kunt weer opnieuw beginnen. Er zijn echter ook casussen waarbij een schuldsanering wel degelijk de beste oplossing is. Dat hadden wij in deze ook geadviseerd aan de klant als er geen akkoord was gekomen.

Ontzettend blij met deze uitkomst, wensen wij onze klant alle goeds. De middelen om deze regeling vol te kunnen houden en een toekomst met een beter vooruitzicht. Wij zijn blij een “steentje” te hebben kunnen bijdragen.

Advertentie

Een gedachte over “Hoofdelijke aansprakelijkheid afkopen

  1. Pingback: BKR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s