Zwangerschapscadeautjes

Ben je zwanger? En heb je het niet al te breed? Of wel, maar wil je ook graag in de watten gelegd worden? Nieuwe dingen proberen? Monstertjes ontvangen die makkelijk in de luiertas mee kunnen? Nou, dan moet je zeker deze lijst eens doorlopen gratis babydozen.

Ik ben zelf inmiddels de trotste eigenaresse van enkele dozen. Ik was zeer aangenaam verrast door de volledigheid van de dozen. Er zaten zoveel bruikbare spullen in waar je zeker goed mee op weg kan.

Ik heb zelfs, ondankbaar he ;), spulletjes geruild om een kleur te krijgen die beter bij ons past. Altijd leuk om contacten te leggen en elkaar te helpen.

Daarnaast zijn er leuke pagina’s op Facebook te vinden waar spullen aangeboden worden. Tweedehands, nieuw en soms zelfs gratis. Zo is er bijvoorbeeld Baby en kids spullen Maastricht en Babysite Marktplaats. Er zullen vast voor elke regio dit soort pagina’s te vinden zijn. Meest bekende blijft Marktplaats. Met een fijne zoekfunctie en mogelijkheid om de zoekfunctie te beperken op woonplaats en dergelijke.

Verder kan ik aanbevelen om een lijstje aan te maken. Zelf heb ik er ook een aangemaakt voor onze baby. Handig voor de mensen die nu al iets willen kopen voor ons, maar ook om het overzicht voor jezelf te houden. Het is ook mogelijk om lijstjes aan te leggen bij winkels, maar via dit lijstje kun je van elke winkel aangeven wat je graag zou willen of nodig hebt.

Verder wil ik jullie nogmaals attenderen op Stichting de Vlinder/Goede Start. Zij helpen mensen met een kleine portemonnee zodat hun baby’s toch alles hebben wat er nodig is. Heb jij nog iets van je kraampakket over of spulletjes uit een van deze dozen waar je niks mee doet, doneer het dan aan hun. Het komt zeker goed terecht. En is uw kindje uit luiers gegroeid, maar heeft u nog een (open) pak liggen, dan kunnen zij zeker weer iemand daarmee helpen. Denk ook aan kindjes die allergisch blijken voor bepaalde zeepsoorten of voeding. Dit kunt u allemaal bij hun doneren. Zij zijn gevestigd te Maastricht aan het Old Hickoryplein direct naast de buurtbrök.

En eerlijk is eerlijk, al die kleine spulletjes zijn en blijven zóóó schattig.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s