Wat is er gebeurd?

Topdrukte is een understatement. Het is dat ik nu even niet in het systeem kan en daarom een blog schrijf, anders was ik ontzettend druk aan het werk. Nu is het wel inmiddels bekend dat december een drukke maand is, maar dit is pas het begin van de maand.

Maandagochtend was ik niet op kantoor. ’s Middags moest ik alles bijwerken, terugbellen, whatsapp’s beantwoorden, prioriteiten wegzetten en een planning maken. Dat alles voordat ik eens aan werken kon beginnen. Het werd dan ook een lange dag, waardoor ik te laat was voor de Sinterklaasavond bij vrienden. Gelukkig heb ik een achterban die dat begrijpt, maar vervelend blijft het wel. Mijn privé leven komt vaak op de laatste plek.

Maandag was Dave er ook voor het eerst. Hij heeft zich ingelezen aangaande de zittingen van vandaag. Het waren er maar liefst drie op de rol en een zitting verzoek ontslag bewind. Doordat hij aan de slag kon daarmee kon ik even orde op zaken stellen.

Gisteren was een dag van afspraken, maar nog meer van telefoontjes, whatsapp’s, sms’en, enz. Het leek wel of er overal brand was en iedereen mij onder speeddial had staan. Ook voor mij komt er dan een moment dat ik mijn telefoon het liefst uit zou willen zetten. Dat kan natuurlijk niet dus draait alles verder. Hierdoor kwam ik niet aan werken toe. Het gevolg daarvan was, vanmorgen om 06:30 uur zat ik al achter mijn iMac. Dat gaf in elk geval weer de nodige rust om de dag door te komen en zonder stress deel te nemen aan de zittingen.

Dave ging mee naar de rolzittingen vanmorgen. Voor één zaak had ik een conclusie van antwoord geschreven die ik heb afgegeven aan de rechter. Naar mijn mening overduidelijk dat de vordering inclusief kosten volledig afgewezen dienen te worden, omdat er uitstel is verleend en de termijn niet is verstreken. Hierop gaf de rechter aan dat er schriftelijk gereageerd gaat worden. Dat wachten we verder af.

De andere zaak was helemaal zo eenvoudig niet. De vordering is correct, de kosten zijn terecht, de deurwaarder heeft precies gedaan wat deze dient te doen. Ik kon er niks tegen inbrengen. Wat ik wel voor mijn klant kon doen, was een beeld schetsen van de situatie. Dat heb ik dan ook gedaan. De rechter gaf vervolgens aan een comparitie op zijn plaats te vinden. Dan komen alle partijen samen bij de rechter. Dit is uitzonderlijk, maar het gaat hierbij om een huurschuld en een ontruimingsverzoek. Zoals ik al vaker heb aangegeven, word je niet zomaar ontruimd. Mensen worden pas uit hun woning gezet, als er een heel traject aan vooraf is gegaan. Op dit moment kon ik niet meer wensen voor mijn klant. Er zijn al twee maanden geen inkomsten, maar wel een vooruitzicht op inkomsten. Soms sta je met je rug tegen de muur. Het blijft frustrerend, maar is niet altijd anders.

Vanmiddag mijn eerste zaak waarbij iemand ontslag van diens bewindvoerder heeft aangevraagd. Ontzettend spannend, zeker omdat dit helemaal nieuw voor mij was. Uiteraard had ik informatie ingewonnen en mij ingelezen. De rechter was vrij stellig en ondanks dat ik de klant waarschijnlijk niet verder kan helpen, zal de hulp wel via een andere weg gaan volgen. Dus zeker een goede oplossing voor de klant, voor zover dat nu ingeschat kan worden. Een andere bewindvoerder zal waarschijnlijk het dossier gaan overnemen en dat is voor de klant beter. Dat is ook zijn wens. Het is mij niet te doen om een nieuwe klant binnen te krijgen, maar wel om iemand te helpen. Vooralsnog denk ik dat dat gelukt is. Ook hierin moeten we de beslissing van de rechter afwachten.

Nu probeer ik verder aan het werk te gaan, maar komen er weer dingen tussendoor. Het is niet anders, zo zien mijn dagen er nou eenmaal uit. Hopelijk kan ik redelijk op tijd afsluiten, zeker omdat ik al zo vroeg aan de slag was. Mijn vader is jarig vandaag en daar gaan we het weekend naar toe. En ook even naar mijn zusje en mijn peetzoon. Uiteraard moet er ook nog gerust worden in het weekend en wat huishoudelijke taken gedaan worden. Voor nu gaan we nog fijn wat aan het werk en hoef ik me niet te vervelen. Normaal gezien is volgende week een relatief rustige week en kan ik wat bijwerken.

Om maar een beeld te geven van waarom ik niet altijd bereikbaar ben of niet altijd meteen kan reageren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s