Gratis juridische hulp

Er komen soms dingen voorbij die een bepaalde expertise benodigen. Ik kan daarbij vaak putten uit mijn netwerk. Soms is het prettig om iets na te vragen of te overleggen. Ik heb daarvoor een groep gevonden op Facebook Gratis Juridische Hulp. Deze groep is bedoeld voor mensen met een minimum inkomen. Toen ik mijn vraag stelde, werd daar ook duidelijk op gewezen. Het is niet de bedoeling dat er commercieel gebruik wordt gemaakt van deze pagina.

De klant, waar het om ging, is nog geen betalende klant en omdat ik enkel zijn “stem” was, mocht het toch en werd ik van zeer bruikbaar advies voorzien. Een beetje met een test natuurlijk, want ik had al vooronderzoek gedaan. Dit doe ik om te kijken of ik te maken heb met mensen die denken het te weten of mensen die echt onderlegd zijn. Het is altijd gevaarlijk om iemand aan te bevelen. Dat heb ik wel ervaren toen ik met de groep “Adviesgroep bij schulden” te maken heb gekregen. Dat liep heel goed in het begin, maar bleek toch echt niet de juiste adviesgroep te zijn. Ontzettend jammer.

Ik heb de tekst van Gratis Juridische Hulp gekopieerd om jullie en duidelijker beeld te geven:
“We zijn als groep ook weer openbaar bit.ly/1FHmrez iedereen kan lid worden en juridische vragen stellen, maar vertel in die groep niet uw privé verhalen en stel daar niet uw privé vragen als u niet wilt dat anderen het kunnen lezen en er op kunnen reageren. Ook in die groep staat helder omschreven hoe u uw privé vragen kunt stellen zonder dat anderen het krijgen te lezen.

Voor wie het nog niet wist: Gratis juridische hulp en veel andere pagina’s en groepen behoren tot het zelfde gedachtegoed waardoor Stichting MINIMABANK op 29-09-2016 is opgericht. MINIMABANK is een netwerkconcept met als doel, naast en in samenwerking met Voedselbanken, meer mensen te kunnen helpen, wegen te laten zien of deze gezamenlijk te creëren voor menswaardig bestaan.

Veel te lezen, maar we houden van transparantie: bit.ly/2aQUxJh

Maar er zijn zaken die privé zijn, waar je geen andere ogen dan die van de juristen en advocaat bij wil hebben, hiervoor hebben we een speciale service

Gebruiksaanwijzing (hoe te handelen voor Gratis juridische hulp)

Bent u een bijstandsgerechtigde met een juridische vraag die u privé wilt stellen?

1 Klik dan op ‘Bericht verzenden’ en stuurt ons eerst uw inhoudelijke hulpvraag

2 Klik daarna pas op allebei de linken
Gratis juridische hulp – Spreekkamer-1 > bit.ly/2f4ZxvH
Gratis juridische hulp – Spreekkamer-2 > bit.ly/2fcd4iC

3 Daar klikt u op beide groepen op de knop ‘+ Lid worden’

U wordt lid van ‘Gratis Juridische Hulp – Spreekkamer-1’ of 2 als ons duidelijk is dat u een bijstandsgerechtigde bent en van mening zijn u te kunnen helpen.

Gratis juridische hulp – Spreekkamer 1&2 Gratis hulp voor bijstandsgerechtigden.

Ontstaan en voorgeschiedenis

Gratis juridische hulp bestond nog niet op Facebook toen wij in 2014 van mening waren dat we geen cent aan de problemen van onze doelgroep willen verdienen, ook niet indirect middels verwijzen naar kantoren die hiervoor aan anderen een provisie betalen of anders. Maar in 2015 ondervonden we hinder van M.R. een schuldenaar die wel geld en (toekomst) belangen ziet in het verstrekken van juridische adviezen aan minima en in zijn groep de beheerders er toe aanzet, net als hij zelf doet, lid te worden van groepen, om vervolgens alle leden voor zijn belangen te (laten) benaderen. Daarom wordt hij, met minimaal 6 verschillende accounts, regelmatig geblokkeerd door Facebook

Wat betreft de beheerders aldaar lijkt het op een doorgangshuis, ze komen en gaan, vaak na een meningsverschil met de niet voor reden vatbare hoofdbeheerder M.R. die je kennelijk maar beter niet kunt tegenspreken. De goeden bedoelingen van veel beheerders spatten daar als zeepbellen uit elkaar.

Die infiltraties bij ons waren een goede reden voor een andere aanpak te kiezen zodat de privacy van bijstandsgerechtigden in de ‘Gratis juridische hulp – incognito’ groep – zoveel als mogelijk kon worden beschermd.

– – –

Gratis juridische hulp – Juristen
Juristen die gratis vragen willen beantwoorden kunnen lid worden van:
‘Gratis juridische hulp – Juristen’ Dat kan ook van

Stuur ons eerst een inhoudelijk bericht, klik daarna op http://bit.ly/1h2cDaLen daar op ‘+ Lid worden’

Gratis juridische hulp voor mensen in de bijstand: http://bit.ly/1QwJTQU

Een collegiaal Advocaten & Juristen info-forum, dus geen koppeling met cliënten.

Plaats op deze pagina GEEN vragen, stuur ons dan een persoonlijk bericht.

We werden we weer belaagd, daarom deze verhelderende link: bit.ly/2pRgjmp

Antwoorden over de besloten groepen Gratis juridische hulp – Spreekkamer-1&2
U kunt daar alleen lid van worden als we uw privé pb vraag in behandeling nemen, u kunt deze 2 groepen vergelijken met 2 Spreekkamers voor privé gesprekken tussen cliënt en jurist en/of advocaat. Als 1 bezet is gaat de volgende cliënt naar 2 en visa versa, op deze manier kunnen we privé problemen echt ‘binnenskamers’ houden.”

Wil je dus graag gratis advies? Dan kun je bij deze groep zeker terecht. Voor alles omtrent invorderingsrecht kan ik je waarschijnlijk goed ondersteunen. Er is echter zoveel meer waar je mee te maken kunt krijgen.

Ik hoor graag jullie ervaringen met deze groep. Dat uiteraard zodat ik kan bepalen of de doorverwijzing correct is en moet blijven bestaan.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s