The Amsterdam Project #2

De derde aflevering aan het kijken en wederom wordt me benadrukt dat je geldproblemen niet oplost met geld. Als ik Lolle zie die het geld uitgeeft aan een hotel en aangeeft dat als het geld op is, het klaar is, bevestigd dat. Ontzettend jammer, want er had zoveel meer uit dat geld gehaald kunnen worden.

Chayenne zou bijvoorbeeld haar schulden van € 18.000,00 kunnen afkopen tegen finale kwijting met € 10.000,00. Of dat in elk geval kunnen proberen. Wat zou het mooi zijn als die meid schuldenvrij zou zijn en niet drie jaar een WSNP traject zou hoeven doorlopen. En daarbij zo’n traject duurt langer dan drie jaar. Je moet zeker uitgaan van vijf jaar. Dat komt door het voor -en na traject waar je doorheen gaat. Wellicht een gemiste kans.

Als ik Gerrie dan zie die heel hard medische zorg nodig heeft, is dat zo herkenbaar. Mensen die niet bang zijn voor de tandarts, maar ontzettend bang zijn voor de rekening. Ook ik heb zo’n periode gekend en zie het nu té vaak bij klanten. Het is in en in triest dat er mensen in Nederland zijn die niet gewoon medische zorg krijgen, want daar hebben we toch allemaal recht op!! Als we het dan hebben over een eerste levensbehoefte.

Voor mensen die denken dat een tandarts je helpt als je pijn hebt, kan ik meedelen dat ze dat niet doen, als er een rekening open staat. Daarbij is Fa-Med of een ander administratiekantoor aangaande medische kosten geen meedenkend of meewerkende instantie. Betaal je rekening maar eens niet en probeer dan nog maar eens naar de tandarts te gaan. Mijn ervaring is dat je dan niet geholpen wordt totdat alles is voldaan.

Het is van groot belang dat mensen een juiste begeleiding krijgen. Die kun je niet opleggen en niet forceren. Het moet kloppen, klikken en er moet een basis van vertrouwen zijn. Ik kan het beste product hebben, maar als mensen geen vertrouwen in mij hebben, houdt het simpelweg op.

Ik vind het programma nog steeds ontzettend interessant. Jullie merken vast dat het mijn voorkeur niet heeft om deze mensen € 10.000,00 te geven. Ze zouden wellicht beter geholpen zijn met gerichte schenking(en) met de intentie probleemoplossend te werken. Je kunt daarbij denken aan het oplossen van de problemen uit het verleden, maar ook aan de investering in de toekomst.

Ik ben nog steeds verschrikkelijk nieuwsgierig naar de uitkomst van dit project. Ik lig een aflevering achter in verband met tijdgebrek. En daarnaast wil ik nog graag naar “schuldig” kijken, maar dat is ook nog niet gelukt. Allemaal een kwestie van prioriteiten stellen. Het komt wel. Ik hoop dat ik er ontzettend naast zit en dat dit stuk voor stuk succesverhalen worden.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s