De digitale werkplaats

Vandaag mochten wij (Xander en ik) bij een evenement zijn georganiseerd door onder andere de Gemeente Maastricht, Google en Qredits. Opgezet om de ondernemers te laten zien hoe de digitalisatie werkt en hoe veel voordeel je ermee kan doen De Digitale Werkplaats.

Veel informatie aangaande het zien van statistieken:

 • Hoeveel mensen bezoeken je website?
 • Hoe komen ze op jouw website?
 • Hoe kun je je doelgroep beter bereiken?
 • Hoe vind jouw doelgroep jou?
 • Hoe bind je de bezoekers aan je pagina?
 • Hoe haal je rendement uit de bezoekers?

Maar ook over naamsbekendheid, hoe je de zichtbaarheid van de website kunt vergroten en het gebruik van smartphones bij het bezoeken van websites. Er zijn hiervoor handige weetjes en websites meegegeven om een en ander kritisch te kunnen bekijken. Gelukkig ook een aantal bevestigingen gekregen en zag de website er toch wel funcioneel uit.

Wat voor ons erg interessant is, is om te weten hoe de bezoeker de website ziet. Wij zouden graag van jullie weten:

 1. Als je de website bezoekt en je kijkt er 5 seconden naar, wat kun je ons dan terug geven?
 2. Als je via een smartphone naar de website gaat, vind je dit dan overzichtelijk?
 3. Als je iets wilt zoeken. Kun je dan makkelijk vinden wat je nodig hebt?
 4. Wat mis je?
 5. Tips en tops?
 6. Eventuele aanvullingen.

Wij hebben natuurlijk zelf een aantal dingen die we willen gaan veranderen op de website. Daarnaast zijn er ideëen ontstaan, waar we zeker nog mee aan de slag zullen gaan. Jullie zien dat vanzelf wel terug komen als jullie onze websiteFacebookLinkedin en/of Twitter bezoeken. Hou het dus zeker in de gaten, want dat willen we op zeer korte termijn gaan realiseren. Daarnaast moet Xander ook nog een voorstelrondje doen.

Ik heb een zeer interessante ochtend gehad. Zeker een toevoeging aan onze kennis en een groot hulpmiddel in het zichtbaar worden. Daarnaast was de locatie Muziekgieterij prachtig. Ik bezocht deze voor het eerst en was erg onder de indruk. De medewerkers waren ontzettend vriendelijk, professioneel en het rook overal heel lekker (het is maar wat je opvalt en mijn reuk is momenteel van een hoger niveau, erg aangenaam dus). We werden verwend met voldoende hapjes (lees; ontbijt met croissantjes, koffiebroodjes en chocoladebroodjes, tussendoortje vlaai en lunch met soep en belegde broodjes) en drankjes (koffie, thee, melk, jus d’orange, fruitsap, water met verse ingrediënten). Al bij al een zeer geslaagde en waardevolle ochtend.

Wij horen graag jullie respons, tips en top.

img_2567

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s