Geld en mensen

We spreken er allemaal over. Iedereen wil meer geld, meer mogelijkheden, meer vrije tijd, minder werken, minder moeten. Maar praat eens met de gepensioneerden. Die willen maar al te graag weer iets om handen hebben. Weer iets hebben om over te praten, want ja, we praten toch wel vaak over ons werk, niet over onze financiën.

IMG_1398

Het mooie is dat we zo min mogelijk willen doen voor zoveel mogelijk geld. Als je nou gewoon een geldboompje kon planten, zou je er dan de zorg in steken die het nodig heeft? Kijk eens naar je moestuintjes van AH, als je ze nog hebt…

IMG_1342

Soms weet je ook niet hoe je moet zorgen dat wat je hebt ook bij jou blijft. Dat je van de middelen die er zijn zoveel mogelijk kunt maken. Door te sparen, of juist door niks te sparen, maar af te lossen. Geld lenen kost geld. Ja, heel veel geld. Dat krijg je met je spaarrekening niet gecompenseerd.

IMG_1270

Het is niet vreemd, nog minder sinds ik Scarcity aan het lezen ben, dat het omgaan met geld voor velen een uitdaging is. Dat er iets met mensen gebeurt als ze het hebben of als ze het moeten missen.

IMG_1252

Helaas zorgt het hebben of het gebrek aan geld ook vaak voor problemen in je contacten met mensen. Heb je het, zijn ze jaloers of wordt er geprofiteerd. Mis je het, zie je ze niet meer. Ontzettend jammer, maar is dat ook de daadwerkelijke oorzaak?

13876342_624055407750703_5148752377041122401_n

Als je zelf al in een negatieve mindset zit, zie je ook alleen het negatieve. Wellicht is het zo negatief allemaal niet als je er meer objectief naar kunt kijken.

13770258_1178052075580874_1151360352358995297_n

Als je positiever in het leven staat, merk je dat je het positieve ook sterker kunt aantrekken. Je neemt geen genoegen meer met “drama” in je leven. Je kiest voor positiviteit. Je leert ook dat vele negatieve uitlatingen niet terecht kunnen zijn.

IMG_1271

De mensen die met de grootste problemen kampen, voelen zich meestal alleen, onbegrepen en hulpeloos. Ze willen vaak alleen maar iemand die zegt dat het erg is wat ze is overkomen en dat ze altijd voor hun klaar zullen staan. Dus ook na 2 jaar zonder contact tussendoor. Op het moment dat het nodig is, er gewoon zijn. Op het moment dat niemand anders er is, iemand hebben om op terug te kunnen vallen. We hebben het allemaal in ons zitten om te willen helpen. We weten alleen niet allemaal hoe. Ik heb mijn roeping gevonden om mensen te helpen met hun financiën. Dat is mijn manier om hulp te bieden precies daar waar ik altijd al om hulp werd gevraagd. Het gaat vanzelf zeg maar. Het voelt goed.

IMG_1199

Mijn blogs zijn meestal geïnspireerd op wat er op dat moment speelt. Zoals jullie weten staat de dodenmars #lopenvoordaim volgend weekend op de planning. Iedere donatie is heel welkom. Al is het een symbolisch bedrag. Hou voor de updates mijn Facebookpagina in de gaten.

Fijn weekend en ik daag jullie uit om elke dag vijf positieve dingen voor jezelf op te schrijven dit weekend. Kijk er dan volgende week naar en kies er per dag 2 uit om die dag als streven te nemen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s