Verjaardag? Geen geld om te gaan…

image.php

Ken je het gevoel dat je verjaardagen (of andere evenementen) ontloopt, omdat je budget het niet toe laat? Zou je met lege handen gaan? Of laat je het liever afweten?

x740179.png.pagespeed.ic.JNQMNu4Egz.jpg

Als jij zelf niet genoeg bent om te verwelkomen, is de vraag wellicht of je wel naar het juiste feestje wilt gaan? Verzin nog maar eens iets wat iemand graag wil hebben. Iedere verjaardag opnieuw weer die grote vraag. Tenslotte hebben we het blijkbaar allemaal toch goed genoeg om ons zelf alles te kopen wat we graag willen.

images-2

Waar we structureel te kort aan lijken te hebben, is tijd en hulp. Misschien is het een idee om in plaats van een cadeau iets daarvan aan te bieden. Kun je iets goed en zie je dat de jarige daar hulp bij kan gebruiken? Schenk dat. Doe de tuin, ga een keer de ramen poetsen, de strijk doen of pas op de kindjes. Wedden dat zo’n cadeau vaak meer geluk schenkt dan het welbekende boeketje bloemen, doosje bonbons of dat onpersoonlijke envelopje.

tumblr_nxcs2dPr1v1ufnolco1_1280

Die mooie momenten deel je samen. Ga je kringetje dus niet kleiner maken maar maak het groter. Hoe moeilijker je het hebt, hoe belangrijker het is om veel mensen om je heen te hebben. Het schenkt je vreugde in moeilijke tijden. En mooie momenten hoeven geen geld te kosten. Ga lekker het bos in, naar de speeltuin met de kinderen, creatief aan de slag of kook samen en eet samen. Grote porties koken, scheelt ook weer geld.

images-1

Een cliché om te zeggen dat de beste dingen niet te koop zijn, maar oh zo waar. En ja we hebben allemaal geld nodig, maar als je geld deelt, zal je merken dat het meer zal worden. Dingen zijn nu eenmaal goedkoper als je in grote hoeveelheden koopt of als je kunt inslaan bij acties. En de ene keer heeft de ene wat meer te besteden en de andere keer de ander. Laat dat niet tussen jullie in staan. En, ondanks de schaamte, zal het een opluchting zijn als mensen weten hoe je er financieel voor staat. Je zult verbaast zijn van de hulp die mensen graag willen bieden.

 

Merk je dat je in een sociaal isolement aan het raken bent? Trek aan de bel. Laat geld jouw geluk niet bepalen. Je staat niet alleen en weet dat er hulp is. Ook als je niet wilt dat iemand enige weet heeft van jouw situatie. Je kunt makkelijk een vrijblijvende en gratis afspraak of informatie aanvragen via info@financielestabiliteit.nl. En ja, gratis, dus zonder kosten. Er zijn ook nog mensen die andere mensen willen helpen. Het tarief voor structurele (wekelijkse) hulp is 5% van de totale inkomsten exclusief BTW per maand. Tarief gaat pas lopen als je daarvoor getekend hebt. Alles wat daaraan vooraf gaat is gratis. #laagdrempelig #geenrisico #vrijblijvend #transparant

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s