#lopenvoordaim

Elke maand kijk ik weer welk goede doel ik die maand bedrijfsmatig kan steunen. Suggesties zijn altijd welkom. Ik ben begonnen met dat te doen voor geregistreerde stichtingen. Dan heb je er ook nog belastingvoordeel van, zeggen ze.

Deze maand een goed doel dat geen stichting is, geen ANBI-nummer heeft, maar wel meer dan mijn aandacht heeft getrokken. Ik ken zowel het gezin waar deze actie voor is opgezet als één van de twee initiatiefnemers.

Dit gezin vecht iedere dag en dat zie je niet aan ze af. Altijd een glimlach, soms een traan, maar even slikken en weer doorgaan. De impact die het heeft, laten ze geen last zijn naar de buitenwereld. Hierdoor zijn ze geliefd en graag gezien. Echte vrienden weten heus wel wat er speelt en hoe zwaar het kan zijn. Maar als het op een van toepassing is: “je weet pas hoe sterk je bent, als je geen andere keuze hebt”. Daim is ziek en de kosten lopen op. Hoe moet je alles nog rond krijgen, als je hoofd daar helemaal niet naar staat. Aanvragen, formulieren, rond bellen, afspraken, enz. enz. En dan heb ik nog geen woord gezegd over wat het emotioneel met zich mee brengt.

Zoals Renzo zegt: “mensen klagen dat het geld niet in ons land blijft, nou bij deze je kans om het goed terecht te laten komen bij een gezin in Maastricht”. Interview RTV Maastricht. Daar sluit ik me helemaal bij aan.

13567377_10154190391948930_8642674683324147101_n

Een goede besteding van een stukje vakantiegeld of van het kindergeld dat net is binnen gekomen. Als iedere Maastrichtenaar € 1,00 zou doneren, zou er € 122.401,00  opgehaald worden. Daar kun je heel wat medische kosten mee betalen.

Het gezin is ook opgenomen door Stichting de Knoevel. Dat geeft in elk geval aan dat de noodzaak wel degelijk reëel is en dat dit een legitieme actie is.

Als je een donatie wilt doen, dan kan dat op IBAN NL28RABO0310740215 t.n.v. D.N.W. Caenen o.v.v. Daim. Ik wil jullie ook graag uitnodigen om #lopenvoordaim te gebruiken bij het vermelden van een post hierover op Facebook of ergens anders. Dat geeft een breder bereik en wellicht meer media aandacht. Uiteraard mag je deze post delen. Hoe meer mensen bereikt worden, hoe meer kans dat er een mooi bedrag opgehaald kan worden.

Nogmaals mijn complimenten aan de twee kanjers die dit initiatief hebben genomen en 100km gaan lopen in 24 uur om onbaatzuchtig deze prachtige jonge kerel te helpen en te beïnvloeden voor de rest van zijn leven. Waarop dan enkel de reactie komt dat het niet in verhoud staat met wat het gezin dagelijks moet doorstaan. En ja, dat klopt, maar met niks doen help je ook niet. Dus Maastricht, laten we ons verenigen!!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s