#offline

IMG_0702

Het is vaak moeilijk te accepteren dat dingen niet zo goed gaan. Nog moeilijker is om te voelen of je wel zo blij bent met hoe het gaat. Standaard argumenten om verandering tegen te houden zijn bijvoorbeeld:

 1. ik heb het altijd al zo gedaan
 2. ik kan niet anders
 3. ik zou niet weten hoe
 4. het moet nu nog even zo
 5. ik durf niet
 6. wat als het niet lukt
 7. en dan?

IMG_0788

En dan gebeurt er iets. Gewoon, uit het niets lijkend te komen. Maar toch, gebeurt alles met een reden. Soms moet je dingen anders doen, omdat er iets is gebeurt wat je oude gewoonten door elkaar gooit. Dan heb je geluk. We zijn nu eenmaal in staat ons aan te passen aan de veranderingen die we doormaken en doen dat op sublieme wijze zonder het vaak zelf in de gaten te hebben. Het gebeurt gewoon. Dat wil overigens niet zeggen dat je dan gelukkiger bent, of dat je dan in een positie komt waar je wilt zijn. Dat gebeurt pas op het moment dat je heel bewust kiest waar je heen wilt en daarnaartoe gaat bewegen.

13427847_873514516086150_7204982111284189901_n

Er zijn mensen die graag alles voor anderen doen. Ook hier kunnen verschillende redenen voor zijn, bijvoorbeeld:

 1. dan vergeet ik mijn eigen problemen
 2. dan zie ik dat het altijd erger kan
 3. dat geeft een goed gevoel om een ander gelukkig te zien
 4. ik word gelukkig van het zien van het geluk van een ander
 5. ik word blij van de dankbaarheid die ik krijg
 6. ik voel me belangrijk
 7. ik voel me onmisbaar

Heerlijk als je anderen zo kunt helpen, maar de beste helpers zijn nou eenmaal degene die het eerst goed doen voor zichzelf. Die sterk staan en de mogelijkheden hebben om de hulp optimaal te bieden. Die dat langdurig kunnen volhouden, omdat ze zichzelf niet vergeten.

Vergeet jij jezelf ook? Een groot probleem dat invloed op vrijwel alles heeft, blijft geldproblemen. Blijf je geld te kort komen en lijkt er geen uitweg te zijn? Weet dan dat die er altijd is. Hoe eerder je hulp zoekt, hoe sneller de situatie onder controlle te brengen is. Standaard plan ik afspraken op woensdagochtend, maar er zijn meerdere mogelijkheden. Wil je eerst vrijblijvend en gratis advies en kennismaking? Stuur dan een e-mail naar info@financielestabiliteit.nl.

Tijdgebrek is ook een gekend probleem, maar is de oplossing niet voor handen?

IMG_0726

Tegenwoordig worden we continu gestoord in onze bezigheden. Velen vinden het moeilijk om zich niet te laten storen. Je wilt van alles meteen op de hoogte zijn en houdt alle meldingen in de gaten en laat die je continu storen. Zo veel storen, dat het echt storend wordt.

13419182_10153453367021152_5693347903486981256_n

Het is inderdaad een luxe geworden voor velen om offline te kunnen zijn. Ik ben er een van. Ik ben lang niet meer zo veel bezig met social media in het algemeen, maar des te meer met allemaal andere bronnen van storen (whatsapp, sms, e-mail, messenger, enz. enz.). Het los kunnen laten, is een proces, voor mij dan toch. Ik probeer steeds vaker bewust te kiezen of ik gestoord kan en wil worden. Ik ben nog niet waar ik wil zijn en waar de mensen om me heen me zouden willen zien, maar ik maak vooruitgang. De vele mogelijkheden die ervoor zorgen dat je gestoord wordt, lijken onuitputbaar.

Ik blijf mijn best doen. Iemand tips?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s