Beslagvrije voet?!?! (3)

Heb je het hele verhaal gevolgd? Het begon met een nieuwe klant. Beslag op zijn salaris en een beslagvrije voet van € 118,00 per week. Onmogelijk natuurlijk. Lees; Beslagvrije voet?!?!. De vele werkzaamheden en iets met een kastje en een muur kreeg een vervolg Beslagvrije voet?!?! (2). En nu zijn we aan een, waarschijnlijke, slotfase.

De werkgever heeft aangegeven dat het beslag op het salaris van onze klant er vanaf is. Hoe dat kan? Geen idee. De vordering zou in zijn geheel betaald zijn. Heb ik dat ook vernomen van de Gemeente Maastricht? Nou, nee.

Ik heb een overzicht opgevraagd van alle uitbetalingen die de werkgever heeft gedaan. Deze heb ik niet op die manier gekregen. Wel heb ik alle salarisstrookjes ontvangen. Hieruit blijkt verder niet dat de beslagvrije voet juist zou zijn.

Met een beslagvrije voet van ongeveer € 118,00 per week is het betalen van vaste lasten vrijwel onmogelijk. Dat hierdoor problemen zijn ontstaan, is onvermijdelijk. Dat er achterstanden zijn betaald met de inhoudingen, is uiteraard wel positief te noemen. Een en ander in detail uitzoeken, is blijkbaar zo ingewikkeld en tijdrovend dat je soms moet besluiten een dikke streep te trekken, het verleden te laten rusten en te focussen op de toekomst. Erg moeilijk als je voor rechtvaardigheid bent. Ik zeg dan ook eerlijk dat ik dit met mijn klant zal overleggen en hem daarin een beslissend eindwoord zal geven. Of er nog en vervolg op komt weet ik dus niet.

Wat vast staat en goed nieuws is, zijn een aantal dingen:

  • de beslagvrije is aangepast, in eerste instantie
  • het beslag is af, dus geen beslag meer
  • klant is weer gemotiveerd om meer te gaan werken en meer inkomsten te genereren. Hij ziet tenslotte de voordelen ervan
  • er is rust in de situatie gekomen
  • de vaste lasten kunnen betaald worden
  • we zien een toekomst met hogere aflossingsmogelijkheden

Ik zie het vaak. Er wordt beslag gelegd en mensen vragen hun werkgever om minder te werken. Ze zijn niet meer gemotiveerd, zelfs depressief, zien geen uitweg meer. Werken alleen voor een beslag af te lossen, zien ze niet zitten. Het mooie van hulp op maat is dat het belang ligt bij zo snel mogelijk schuldenvrij zijn. Dat houdt in dat er zoveel mogelijk inkomsten gegenereerd moeten worden om zo veel mogelijk aan schulden te kunnen aflossen. Klanten krijgen wekelijks bericht met de vooruitgang en maken er een sport van, omdat ze zien hoe hard het kan gaan. De aflossing naar schuldeisers is daarmee alleen maar gunstiger. Beslag is een laatste middel om gelden geïnd te krijgen, maar niet altijd de beste methode. Als schuldeisers andere middelen aangereikt krijgen, zijn alle partijen daar vaak bij gebaat. Een win-winsituatie.

13179406_1225142397518077_6765422300660330443_n

Gelukkig zien we dat bij steeds meer van onze klanten terug en is het voor mij ook steeds meer een sport om het zo te doen. De voordelen liegen er immers niet om.

Heb jij ook beslag liggen en is je motivatie ver te zoeken? Zie je door de bomen het bos niet meer? Is een einddatum of oplossing ver te zoeken of helemaal niet meer zichtbaar? Vraag hulp. Je kunt makkelijk een afspraak aanvragen door te mailen naar info@financielestabiliteit.nl. Het opstellen van een plan van aanpak is gratis. Je krijgt een mogelijke oplossing aangeboden en je beslist zelf of je het zo wilt. De kosten bedragen 5% van de totale inkomsten per maand excl. BTW als je vervolgens besluit om je financiën door mij te laten overnemen. Dus er gaat pas een tarief lopen als je daarvoor tekent. Alles wat voor het tekenen gebeurt, is gratis.

IMG_0278

Bovenstaand omschrijft heel duidelijk dat als je de juiste kennis aan het juiste tarief kunt binnen halen, het je geld zal besparen. Tenslotte zijn incassokosten en executiekosten hoog genoeg om de kosten van mij, als financieel maatwerker, mee te dekken. Door de kosten te voorkomen, verdien ik mezelf weer terug.

Heb je een specifieke vraag, schroom niet. Zoals gezegd, kost het je alleen moeite, moed en durf, maar geen geld.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s