Help jij ook?

Het is vaak moeilijk te doseren. Té veel of té weinig. Geef je aan goede doelen? Als iemand aan de deur komt, stort je via de bank, is er een doel dat maandelijks geld van je krijgt of zet je je in als vrijwilliger?

Weet je dat vele goede doelen ook verlegen zitten om helpende handen?  Het makkelijkste te zien is daarbij het collecteren zelf. Wat je vaak niet ziet zijn alle vrijwilligers die zich inzetten voor iemand anders. Dit wordt mooi weergegeven via WeHelpen.

Vandaag heb ik meegedaan aan een Flashmob van WeHelpen. Deze volgt later vandaag op hun YouTube kanaal en Xander zijn foto’s volgen ook later op zijn pagina Xander. Het zal zeker ook allemaal via Facebook te zien zijn. Ook op de pagina van Financiël€Stabiliteit. Hou dit dus zeker in de gaten.

IMG_0463

Het was een leuke ervaring om hieraan mee te kunnen doen. Ik kan zeker adviseren om eens een kijkje op hun pagina te nemen. Je kunt wellicht iemand helpen die hulp zoekt of je hulp aanbieden omdat je ergens goed in bent.

Geld is niet de oplossing voor alle problemen. Het is makkelijk, maar zonder geld, met goede bedoelingen kom je wellicht nog verder. Zo weet ik dat het vroeger heel normaal was dat mensen elkaar hielpen. Werden er spullen geleend en in dezelfde staat geretourneerd. Dat principe wordt nu ver uitgewerkt alsof het iets nieuws is. Delen is het nieuwe hebbenshare en meetdelen van kantoorruimteauto uitlenen/verhuren. Weet jij er wellicht nog een? Vul vooral aan in de comments. Erg interessant om te weten.

We zijn allemaal in een tijd terecht gekomen waarin we haastig leven. Niet de ruimte hebben om eens goed om ons heen te kijken of iemand wellicht onze hulp nodig heeft. We worden ook verdeeld. Buurten waar vooral jonge gezinnen wonen, buurten waar ouderen wonen, maar ook is er verdeling op sociaal vlak.  Mensen vragen minder makkelijk hulp. Het is een kleine moeite om de gft bak even terug te zetten voor de buren die op leeftijd zijn, of wellicht de hele dag aan het werk zijn. Om even te helpen met dat nageltje in de muur, de tuin of gewoon een kop koffie te gaan drinken en even te horen waar behoefte aan is.

Wat doe jij zoal voor je medemens? Wil je graag iets doen, maar weet je niet wat of wie? Kijk dan zeker eens op de pagina van WeHelpen. Er is zoveel te doen met zo weinig moeite. Ik hoor graag jullie ervaringen?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s