Als het allemaal teveel wordt

We hebben het onlangs gehad over het vakantiegeld. We worden weer geconfronteerd met de meivakantie. Facebook laat mooi zien wat iedereen aan het doen is. Zeker nu de tweede week met mooi weer is ingegaan. Niet iedereen kan wat andere kunnen. Nog erger, velen doen wat ze niet kunnen, omdat anderen het kunnen. Je weet dat het niet slim is, maar de kinderen hebben er recht op! Of ken je andere uitspraken?

IMG_0153

Maar de vakantie gaat weer om. De ongeopende enveloppen moeten nog uit de brievenbus. Of liggen ergens ongeopend te wachten op een “oplossing”. Misschien heb je ze zelfs geopend, maar je hoofd in het zand gestopt en net gedaan of het allemaal nog kan wachten.

IMG_1425

Het is moeilijk om toe te geven dat je het alleen niet geregeld krijgt. Je voelt je waarschijnlijk klein alsof je gefaald hebt. Je weet dat het niet langer kan. Slapeloze nachten, hoofdpijn, kort lontje. Toch kan alleen jij er verandering in brengen. Hulp vragen is het moeilijkste dat er is. Niemand kan de held zijn, alleen jij.

IMG_1418

Wil je, heel voorzichtig, hulp inschakelen, neem dan contact op. Het kost niks. Je loopt dus geen enkel risico. Het enige dat er gebeurt is dat je een duidelijk overzicht krijgt van de werkelijkheid. Moeilijk zat, maar wel een opluchting. Of je dan vervolgens een traject in wilt of niet dat bepaal je zelf. Ook nu, het is aan jou, jij bent de held.

Schijn bedriegt en zorgt voor spanningen. Om een begin te maken aan een betere toekomst, rust te creëren en een oplossing te vinden, moet je het in jezelf kijken en al het ogenschijnlijke kritisch gaan bekijken.
Wordt je gelukkig van het materiële of van je innerlijke rust?
Worden de mensen om je heen gelukkig van het materiële of van jouw innerlijke rust?

12998632_799807303483131_5830987158601828817_n

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s