Moederdag cadeautips

super-mama-moederdag

Het is weer bijna moederdag. Om precies te zijn zondag 08 mei 2016. We willen dan allemaal graag iets doen voor de liefste moeder van de wereld. Maar wat als je een zeer krap budget hebt?

De moeders die bij staan als je het zelf financieel zwaar hebt, verdienen nog meer een mooie attentie dan alle andere moeders. Ze steken je vaker wat geld toe. Je mag er gaan eten. Of ze doen wat boodschapjes voor je. En als je dan weer eens met je handen in het haar zit, is mama altijd de reddende engel. En zo zitten mama’s in elkaar, ze vragen er niets voor terug. Ze zijn zelfs boos als je je geld, dat je zo hard nodig hebt, aan hun besteed.

Hoe mooi is het als je iets kunt doen of geven wat je niets kost en waar mama ongelooflijk blij van wordt. Een cadeau is immers altijd het leukst als het persoonlijk en origineel is.

Er zijn zoveel dingen te bedenken die je kunt doen, die je niets kosten. Simpelweg mama haar taken uit handen nemen. De strijk voor haar doen, de afwas wegwerken, het huis poetsen als ze op haar werk is. Iedere mama is daar blij mee. Zet een kan thee klaar met koekjes erbij (gewoon bij moeders uit de kast halen) zoals ze zelf vroeger voor jou deed. Wacht op haar tot ze thuis komt uit haar werk en verras haar daarmee. Wedden dat een doos Merci niet hetzelfde resultaat heeft.

Nee, niet alle moeders werken op zondag. Dat maakt het alweer iets moeilijk. Er zijn ook vele dingen te knutselen. Je hoeft niet eens heel creatief te zijn. Je kunt gewoon Google en YouTube filmpjes bekijken. Zoals deze Theezakje bewaardoosje. Maak een mooi doosje waarin ze haar eigen lievelingsthee mee kan nemen. Wedden dat ze gaat opscheppen tegen haar vriendinnen.

Ook kun je gaan knutselen met kaarsen. Moeders vinden kaarsen altijd leuk en gezellig. Je kunt vast wat dingen in huis vinden om te gebruiken hiervoor. Misschien wil ze een nieuw kleurtje en kun je kaarsen mengen met wasco’s om een andere kleur te maken of beplakken met een mooie foto. Ook hiervan zijn verschillende filmpjes te vinden zoals Kaars in kopje of met foto en Foto op kaars. Uiteraard kun je op Pinterest of Welke kijken voor leuke ideeën.

Of je dit soort feestdagen commercieel laat zijn, is dus volledig van jezelf afhankelijk. Ik zie graag jullie originele cadeaus met de blije gezichtjes van mama. Laat dus vooral een foto als reactie achter. Of heb jij een tip voor een leuk cadeau dat geen geld kost? Zet het vooral in de reacties en help anderen hun moeder in het zonnetje te zetten.

Advertentie

Een gedachte over “Moederdag cadeautips

  1. Stel een mooie bos bloemen samen (uit de tuin, die van opa en oma en/of uit het bos/park), teken/schilder/knutsel iets met spullen die je nog in huis hebt, breng ontbijt op bed, zeg tegen je moeder dat je van haar houdt en geef d’r een dikke knuffel 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s