Beslagvrije voet?!?! (2)

Vandaag wederom aan de slag gegaan in het dossier aangaande de beslaglegging op de inkomsten van een cliënt. Deze keer was het veel korter, maar of dat positief is?

Begonnen bij degene die de beslagvrije voet dient vast te stellen en door te geven aan de betaler. De beslagvrije voet wordt vastgesteld door de “oudste” beslaglegger. Dit is degene die als eerste beslag heeft gelegd. Daarop zijn uitzonderingen, maar dat is in deze niet van toepassing.

De meneer die ik sprak verbaasde zich, net als ik, over het feit dat er geen opvolging is geweest aan het vorige telefonisch contact. Hij leek er klaar mee en wilde het oplossen om ervan af te zijn. Zeer gunstig voor mijn cliënt natuurlijk. Dat is tenslotte alles wat we willen, een aanpassing beslagvrije voet.

Hij heeft toegezegd een e-mail naar de betaler (de inkomstenverstrekker) te sturen met daarin de beslagvrije voet zoals ik hem heb voorberekend. Deze is al in hun bezit. Ik zal niet zeggen hoe lang….

Vervolgens heb ik de inkomstenverstrekker zelf ook gemaild. Ik heb verzocht om toepassing van de aangepaste beslagvrije voet bij de eerstvolgende salarisbetaling. Dit om een hoop administratieve rompslomp te voorkomen voor hun. Uiteraard was dat niet mijn insteek. Het gaat erom dat er dan eind deze maand gewoon voldoende geld binnen kan komen om de vaste lasten te betalen.

De vordering bleek overigens niet meer zo heel groot te zijn. Wellicht kan deze in zijn geheel voldaan worden van het vakantiegeld. Het zou mooi zijn als er vanaf juni 2016 weer inkomsten zijn zonder beslag zodat er aan aflossing van de schulden begonnen kan worden zonder extra kosten.

Of ik benieuwd ben? Ja, dat ben ik. Ik vind het zelfs spannend. Zijn jullie ook benieuwd? Ik zal jullie op de hoogte houden.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s