Secretaressedag 2016

images

De eerste secretaressedag dat ik zelf niets heb gekregen. Ik ben immers ook niemands secretaresse of assistente meer. Of ja, het eerste jaar dat ik geen verwachtingen had om iets te krijgen, want ja, dat schoot er toch ook geregeld bij in. Niet iedere werkgever heeft zijn aandacht bij nationale dagen.

Ik prijs mij gelukkig met assistentie van een vriendin. Zij helpt me af en toe als het lukt. Gewoon om ervoor te zorgen dat ik meer vrije tijd heb om aan haar te besteden of aan mijn gezin. Super lief en daar ben ik ontzettend blij mee.

Al de hele week ging door mijn hoofd dat het donderdag zover zou zijn. Nu hoor ik je denken: “zet het gewoon in je agenda dan vergeet je het niet. Dat doe je toch met alles?” Ja, maar het nadeel van iemand toegang tot je agenda geven, is dit.

Daarnaast is deze lieftallige “secretaresse” niet de persoon waar je makkelijk een cadeautje aan kan geven. Met een allergie voor bloemen, een eetlust van een mier en geen drinker werd mijn standaard ideeënlijstje ontzettend ingekort. Mijn creativiteit moest eraan te pas komen.

De afgelopen vier weken zijn verschrikkelijk druk geweest dus de rust en tijd om over een blijk-van-waardering na te denken was er simpelweg niet. Nu blijkt wederom dat geforceerd spontaan zijn, niet werkt. Ik had vanmorgen dus niks. Ook niks bedacht. Met het schaamrood op mijn wangen stond ik op en nam ik hond 2 mee om hem even alle vrijheid te geven. Juist dan, op dat moment, is mijn geest ook even vrij. En zo, zoals ik het zelf altijd preek, gebeurde het. Het idee kwam tot me.

Uiteraard vond zij het allemaal niet nodig en hoefde het niet, maar vind ik zo’n blijk-van-waardering iets dat niet vanzelfsprekend hoort te zijn.

En toch, eerlijk is eerlijk, kreeg ik iets van Gonda van GeboorteXpress. Zij heeft zelf de link met secretaressedag zeker niet gelegd. Mijn ronddraaien en niet naar huis willen gaan, heeft daar ook niets aan bijgedragen. Nee, dat is natuurlijk flauwekul. Ik kreeg een blijk-van-waardering van haar. Zoals altijd, maar nu in de vorm van iets tastbaars.

Ik ben het zeker eens, aangaande al dit soort dagen, dat het niet nodig is om iets extra’s te doen, als je altijd iets extra’s doet. Of in elk geval alles dat nodig is om je blijk van waardering te tonen. Maar toch, heel stiekem, vind iedereen het leuk even de meest bijzondere persoon te zijn.

Voor alle secretaresses: een hele fijne secretaressedag. Moeder natuur heeft haar waardering uitgesproken door er een prachtige dag van te maken. Hopelijk weet je dat je gewaardeerd wordt en nog mooier, is het vandaag benadrukt.

Advertentie

Een gedachte over “Secretaressedag 2016

  1. Wat leuk dat je mij noemt! Ja Esther, ik had totaal niet aan secretaressedag gedacht, daar is het deze week veel te druk voor met de verbouwing erbij en de naderende vakantie.. Maar toch voel je voor mij wel als mijn rechterhand, ja mijn secretaresse, maar ook plaatsvervanger. ach ja hoe zullen we het noemen, whatever, maakt helemaal niet uit, ja ik gaf je wat als blijk van waardering en dat moet zeker kunnen van tijd tot tijd!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s